Résultats Restaurant cuisine du monde à BUDAPEST

OPERA CAFÉ

Cuisines du monde
4.2/5
25 avis

Y aller et contacter

Carte de l'emplacement de l'établissement
Hajós utca 6, VIe arrondissement, Budapest, Hongrie
Voir sur la carte
+36 1 800 9210
Je suis le propriétaire
Cliquez ici
2024
Recommandé
2024

Excellents sandwichs, pizzas et divers plats goûteux à apprécier dans le restaurant de l'Opéra de  Budapest.

Niché sous les délicates voûtes et les colonnes de l'opéra de Budapest, ce tout nouveau restaurant s'impose déjà à quiconque cherche à se restaurer rapidement ou plus longuement sur le pas de la porte d'une telle institution musicale ! Généreuses salades, croustillantes pizzas, croque-monsieur (au mangalica, le cochon frisé hongrois !), sandwiches ou grands classiques hongrois bien exécutés (goulash, pörkölt, une soupe de ragoût...) s'arrosent d'une carte des vins (et de champagne) parfaitement sélectionnée.

Merci pour votre aide, cliquez-ici pour nous en dire plus sur votre expérience.

Organisez votre voyage avec nos partenaires à BUDAPEST
Transports
Hébergements & séjours
Services / Sur place

Avis des membres sur OPERA CAFÉ

4.2/5
25 avis
Envoyer une réponse
Rapport Qualité/Prix
Qualité de la cuisine
Originalité
Cadre/Ambiance
Service
Vous avez déjà déposé un avis pour cet établissement, il a été validé par l'équipe du Petit Futé. Vous avez déjà déposé un avis pour cet établissement, en attente de validation, vous recevrez un e-mail dès qu'il sera validé.
György Koór
György Koór
Visité en avril 2024
Véleményem kiegészítését/szerkesztését, az Opera munkatársa(i) 2024.04.06.-án tett 4db kiegészítése okán teszem a tárgyilagosság kedvéért. A válaszom csak a korlátozottan használható karakterek száma okán jelenik meg új véleményként itt, valójában az szorosan kapcsolódik a Magyar Állami Operaház írásos válaszához.

-" A karnagy/rendező művészi koncepciója megvalósítására a Magyar Állami Operaháztól és annak jelenlegi főigazgatójától kapott felkérést és forrást."

*Ez tehát azt jelenti, hogy az akkor még bemutatásra tervezett produkciót a megrendelő Operaház a karnagy/rendező művészi koncepciója alapján fogadta el, rendelte meg, és fizette ki. Amennyiben ez így van, akkor gondolom még szó sem lehetett büfészünetről.

- "A főigazgató úr a változtatással kapcsolatban tájékoztatatta a karmester/rendező urat, több körben folytak erről egyeztetések közte és az Opera vezetése között."

* Lehetséges, hogy pontosításra szorul a korábbi véleményem, és főigazgató úr a változtatással kapcsolatban valóban tájékoztatatta a karmester/rendező urat, ugyanakkor az valószínű, hogy egyoldalúan kívánt eltérni (és végül egyoldalúan tért el) a korábban megállapodott koncepciótól, ami végül ahhoz vezetett, hogy Bogányi úr a megváltoztatott feltételek hatására lépett vissza.

- A karmester/rendező úr – bár módjában állna – nem tiltotta le a darabot.

* Az, hogy karmester/rendező úr miért nem tiltotta le a darabot, az csak akkor kerülhetne korrekt módon megválaszolásra, ha ismernénk a szerződés ide vonatkozó kötelmeit/esetleges szankcióit(is). Nyilvánvalóan önállóan is eleget mutat a helyzet súlyosságáról ez a fenti ellentmondás.

- "A jelenlegi főigazgató zeneakadémai DLA fokozattal rendelkező diplomás operaénekes, aki főigazgatói kinevezését megelőzően kormányokon átívelően csaknem fél évtizedekig dolgozott az Operában vezető beoasztásban. Így mind művészeti, mind intézményvezetői szempontból kellő tapasztalatokkal rendelkezik feladata betöltétésére, pártpreferenciától vagy személyes szimpátiától függetlenül."

* Talán a 2014-es országgyűlési választásokat követően alakult meg a 3. Orbán kormány. Ezt követően az oktatás csendes szünetében 2015 nyarán azonnali változtatásokat végeztek a szakterületen ( törvénymódosítás történt, helyettes államtitkárból lett oktatási hivatalvezető, és ekkor érkeztek a doktori képzéseket is érintő azon változtatások (is), amelyek lehetővé tették a tudománytól távolabb eső területek (művészképzés vagy a sport) kapcsán az amolyan "kerülőutas kinevezéseket". Egyetemi körökben konstruktív vita folyik mai napig, hogy reális-e másképp kezelni egy sikeres edzőt vagy zongoraművészt, mint egy biológust vagy egy zenetudóst, és a mérvadó többség arra hajlik, hogy ezek valóban nem összemérhető pályák. Viszont! A ’90-es évek közepétől kezdve kifejezetten a művészeknek létrehozott DLA-, illetve a sporttudományban a PhD-fokozattal lehetőséget teremtettek, hogy a gyakorló operaénekes, építész, színész, edző .. aki tanárként kíván dolgozni a felsőoktatásban, megszerezhesse a PhD-t vagy az azzal egyenrangú képesítését.
A kérdés tehát az, hogy a tudományos fokozatot szerzett professzorokat becsülik-e le azzal, hogy díjakkal vagy aranyérmekkel lettek kiválthatók a doktori eljárások, vagy éppen azokat a művészeket és sportolókat alázzák meg, akik teljesítették a támasztott követelményeket. Konkrétabban, például Mocsai úr professzori kinevezése nem a biológia tudományának akadémiai doktorát sérti, hanem például azt a sportembert, aki sikeres játékosként és edzőként a TF után elvégezte a pszichológia szakot, aztán még a szigorúbb keretek között egyetemi doktori címet, majd az újban PhD-t szerzett.

Szóval..miként, s mikor tett szert főigazgató úr a hivatkozott címre, és hát az eredeti kérdésnél maradva, hány bemutatott produkció rendezése, vezénylése fűződik konkrétan a nevéhez?

Végül pedig, ha főgazgató úr korábban már eltöltött néhány évet az Operában, akkor biztosan gyakorlatban is találkozhatott Miklósa Erika művésznő helytálló megálapításával, miszerint:

"Nem a büfének van Operaháza, hanem az Operaháznak büféje."
Magdolna Fodor
Magdolna Fodor
Visité en mars 2024
Horribilis árak, a kínálat pedig gyenge. Nem az előadások rovására kellene a büfét üzemeltetni,lassan ott tartunk, hogy a büfének van egy Operaháza. Lényeg, hogy a királyi pereputtyot szolgálja Ókovács Szilveszter...
Dani Kiss
Dani Kiss
Visité en mars 2024
Az a hely ahol 1 forintot se szabad hagyni…kiszolgàlàs nulla. Ételek italok nulla szinvonal
W B
W B
Visité en septembre 2023
Een groot museum
Zoí Kizaki
Zoí Kizaki
Visité en septembre 2023
One of my best experiences in Budapest
We just went for a coffee but they absolutely amazed me. Service is literally outstanding! They went above and beyond to give us the best service
Definitely gonna try their food options next time also.

Trouvez des Offres de Séjours uniques avec nos Partenaires

Questions fréquentes :

OPERA CAFÉ compte 25 avis avec une note moyenne de 4.2. Vous pouvez consulter les avis de OPERA CAFÉ en cliquant sur ce lien ou partager votre avis sur OPERA CAFÉ en cliquant ici

OPERA CAFÉ se situe au Hajós utca 6 VIe arrondissement , Budapest
Envoyer une réponse