Résultats Hôtellerie de plein air à Bassillac et Auberoche

LA PELONIE * * *

Camping - Hôtellerie de plein air €€
4.8/5
23 avis

Y aller et contacter

Carte de l'emplacement de l'établissement
24330Bassillac Et Auberoche, France
Voir sur la carte
05.53.07.55.78
Je suis le propriétaire
Cliquez ici
2024
Recommandé
2024

Situé à la frontière entre le Périgord Blanc et le Périgord Noir, le camping de la Pélonie permet un accès facile pour la découverte des quatre Périgord. Les emplacements de 80 à 100 m² sont au beau milieu des chênes, bouleaux, et peupliers. Il est très familial et de nombreuses animations sont proposées au quotidien : parc aquatique avec 3 toboggans, mini-club pour les petits en début d’après-midi de 14h à 15h, initiation au tir à l’arc, tournois de football, pétanque, badminton, volley-ball, ping-pong… en fin d'après-midi. Nouveau cette année : un city stade pour se défouler en mode multisports. Tous les dimanches, le centre équestre du village vient présenter ses chevaux et ses poneys. Tous les lundis, soirée barbecue ou cochon de lait et tous les jeudis soirée musicale. Location d'une voiture électrique Nissan Leaf pour les campeurs venus sans voiture ou camping-caristes.

Merci pour votre aide, cliquez-ici pour nous en dire plus sur votre expérience.

Organisez votre voyage avec nos partenaires à Bassillac et Auberoche
Transports
Hébergements & séjours
Services / Sur place

Comparer et réserver votre hébergement au LA PELONIE

Avis des membres sur LA PELONIE

4.8/5
23 avis
Envoyer une réponse
Rapport Qualité/Prix
Localisation
Propreté
Cadre /ambiance
Service
Vous avez déjà déposé un avis pour cet établissement, il a été validé par l'équipe du Petit Futé. Vous avez déjà déposé un avis pour cet établissement, en attente de validation, vous recevrez un e-mail dès qu'il sera validé.
Carla Venekamp
Carla Venekamp
Visité en février 2024
Wij komen al jaren op camping De Pélonie. Het is een heerlijke gemoedelijke camping, mooi tussen schaduwrijke bomen verborgen. De zwembaden zijn lekker verfrissend op hete dagen en je kan er voor kiezen om in het zwembad zonder glijbanen een plonsje te nemen om daarna op een heerlijk zacht ligbedjes in de zon te gaan liggen of lekker ff wild met de kids van de glijbanen te gaan in het andere zwembad. Aan het eind van de middag, als iedereen terug komt van hun uitstapjes, wil het nog weleens druk zijn in de zwembaden, maar een kniesoor die daarop let. Het sanitair is netjes en ruim voldoende, wc-papier aanwezig. Douches lekker warm. De afvalcontainers zijn recentelijk vernieuwd en zeer netjes. Er is een leuke speeltuin waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken op een klimtoren en een groot luchtkussen en meerdere speeltoestellen en daarmee is het ook echt een trefpunt voor de kleintjes. Voor de wat oudere kinderen worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd zoals boogschieten, lasergamen, voet- en volleybaltoernooien etc. Er staan ook pingpongtafels waar ze lol mee hebben. Er is ook een kidsclub aanwezig maar onze kinderen hebben daar eigenlijk weinig mee gedaan. Er is een manege in de buurt waar je leuke tochten kunt maken. De WiFi is prima. Als het druk is, wil het nog weleens lastig zijn erop te komen. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in nieuwe, luxe huisjes op de heuvel, uit het zicht van de camping, het zwembad (overkapping, nieuwe zonnebedjes), speelcourt, uitbreiding terras, uitbreiding toiletgebouw, nieuw afvalsysteem. Iedere maandagavond gezellige barbecue of varken aan het spit op het terras met de campinggasten aan lange tafels. Op donderdagavond live muziek en tussendoor ook nog vele optredens voor de kinderen met clowns en goochelaars.

De camping is wel wat verder weg van toeristische attracties, maar niet onoverkomelijk. Perigueux is leuk om te bezoeken, het bakkertje in het eerstvolgende dorp heeft heerlijk brood en in de omgeving kun je van alles vinden aan groente, fruit en, uiteraard, foie gras en canard producten. De rivier de Dordogne ligt op ongeveer een uur rijden, de Vezere is dichterbij. Hier vindt je ook la Roque St Christophe, zeker een bezoekje waard en neem je zwemkleding mee want dan kun je na afloop aan een heel leuk strandje in de rivier afkoelen terwijl de kinderen aan een touw de rivier in slingeren. Plezier gegarandeerd.

Verdere aanraders; Parc J'acqouou, (pretpark incl. waterpark), kanoën op de Dordogne, bezoekjes aan de beroemde kastelen (of de minder beroemde, er zijn zelfs leuke ruïnes te vinden), de nuits gourmandes waar je bij de plaatselijke bevolking met een bord en mes en vork aan lange tafels aanschuift en bij kraampjes zelfgemaakte lekkernijen kan halen. Richting Bergerac vindt je de wijngaarden waar je bij de wijnboeren kan proeven. Montignac is ook een leuk plaatsje om te bezoeken met lekkere restaurantjes langs de rivier en heerlijk ijs bij Les Glaces de Lascaux.

Dit veelzijdige gebied met z'n fantastische klimaat heeft ons nog nooit teleurgesteld. Er blijven altijd nog leuke dingen om ons te verrassen. Stephane en Nadia, de eigenaren van La Pélonie, zijn heel hartelijk en niets is hen teveel. Bij aankomst altijd even een limoncello en een vriendelijk woord. Nadia blijft enthousiast over mijn pogingen Frans met haar te praten. ????

Een heel betoog, maar dat komt ook omdat dit gebied als ons tweede huis aanvoelt en wij nog steeds enthousiast worden over dit gebied en we dit graag delen. Onze reservering voor dit jaar staat alweer, dus, a bientôt Stephane et Nadia! ❤️
Lebrasseur Denis
Lebrasseur Denis
Visité en octobre 2023
Quoi dire à part top que ce soit personnels , activités , restauration. Endroit calme idéale pour se reposer avec un environnement très agréables. A conseiller les yeux fermés. Nous allons y retourner
christine
christine
Visité en octobre 2023
Rien à reprocher
Le Mée Alain
Le Mée Alain
Visité en octobre 2023
camping au calme, très propre, le mobilhome hautfort que nous avons loué était super (clim, lave vaisselle, 2 SDB, 2 WC), nous étions 5 adultes. les piscines sont spacieuses et toujours très propres, les propriétaires du camping ont toujours de bon conseil pour de super visites en Périgord, je conseille le camping pour toute personne recherchant le calme, merci au camping !! Nous reviendrons avec le plus grand plaisir !!!
Florence Cheveau
Florence Cheveau
Visité en octobre 2023
Séjour en septembre. Très beau camping, très arboré. Mobile home Premium : parfait. Le personnel très sympathique.

Trouver un hôtel à proximité

Trouvez des Offres de Séjours uniques avec nos Partenaires

Questions fréquentes :

Oui, LA PELONIE propose à sa clientèle un magasin d'alimentation sur place.

Oui, LA PELONIE propose à ses clients une piscine intérieure, extérieure chauffée, avec toboggan aquatique.

LA PELONIE compte 23 avis avec une note moyenne de 4.8. Vous pouvez consulter les avis de LA PELONIE en cliquant sur ce lien ou partager votre avis sur LA PELONIE en cliquant ici
Envoyer une réponse